10 Jaar Geocaching

Uit GeoWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

10 jaar geocaching '10 jaar geocaching'

Op 2 mei 2000, rond middernacht (EST) werd de knop omgezet, waardoor 24 satellieten nieuwe instructies kregen en de nauwkeurigheid van de GPS-ontvangers vertienvoudigd werden. Duizenden GPS-ontvangers over de gehele wereld kregen een instant upgrade.

Deze aankondiging kwam als een welkome verassing voor iedereen die met GPS-technologie werkte. De amerikaanse regering was van plan om de "selective availability" te verwijderen, maar had de tijd tot 2006.

Het Witte Huis zei, "Nu kan iedereen hun exacte positie achterhalen", of de locatie vinden van objecten die dan gezocht konden worden (zoals bijv. in een spel). Wisten zei veel. :-)

Op 3 mei, wilde de enthousiaste Dave Ulmer (computerdeskundige), de nauwkeurigheid testen door in het bos een navigatie doel te verstoppen. Hij noemde dit idee "Great American GPS Stash Hunt", en schreef een bericht in een GPS user-groep. Het idee was simpel verstop een container in het bos en noteer de cooridinaten met je GPS apparaat. De "vinder", moest deze container zoeken met behulp van zijn eigen GPS, de regels waren simpel pak een goodie plaats een goodie.

Op 3 mei plaatste hij ook zijn eigen container, een zwarte emmer, in de buurt van Beaver Creek Oregon, Portland. In deze emmer plaatste hij een logboek/potlood/diverse prijzen waaronder video's, boeken, software en katapult. Hij plaatste een bericht met waypoint (N 45° 17.460 W 122° 24.800) van zijn "stash", in de nieuwsgroep "sci.geo.satellite.nav"

Dave Ulmer & The First Geocache

Geocachen was geboren...

Persoonlijke instellingen