Earth Cache

Uit GeoWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Earth Caches zijn virtuele caches met een educatief doel, en zijn een resultaat van samenwerking tussen [i]Groundspeak[/i] en de [i]Geological Society of America[/i]. De cacher komt op een geologisch leerzame plaats en moet daar (in plaats van het invullen van een logboek) zijn aanwezigheid aantonen door aan een of meer opdrachten te voldoen. Tot voor kort hoorde een bewijsfoto tot de vaste opdrachten van een earthcache. Sinds kort mag een cache eigenaar dat niet meer eisen. Ook niet bij eerder goedgekeurde earthcaches. Meestal moeten er een of meerdere vragen beantwoord worden waarvoor de informatie alleen ter plaatse beschikbaar is. Soms zijn er praktijkopdrachten verbonden aan deze vragen. Bijvoorbeeld "hoe hoog is het duin waar u op staat".

Caches van dit type worden niet door een Nederlandse reviewer gekeurd, maar door de Amerikaanse reviewer geoaware die namens GSA alle earthcaches ter wereld voor zijn rekening neemt. De complete tekst van de earthcache moet op een webformulier van [b]earthcache.org[/b] (een website van GSA) worden ingevoerd, waarna geoaware na goedkeuring er een cachelisting van maakt en deze middels een adoptie overdraagt aan de indiener.

Earthcache.org probeert het bezoeken en aanmaken van earthcaches te stimuleren door pinnetjes ("Earthcache Masters") uit te reiken:

  • [b]Bronzen Earthcache Master[/b] - bezoek en log drie (of meer) earthcaches in twee (of meer) landen.
  • [b]Silver Earthcache Master[/b] - bezoek en log zes (of meer) earthcaches in drie (of meer) landen en maak een (of meer) earthcaches
  • [b]Golden Earthcache Master[/b] - bezoek en log twaalf (of meer) earthcaches in vier (of meer) landen en maak twee (of meer) earthcaches.
  • [b]Platinum Earthcache Master[/b] - bezoek en log twintig (of meer) earthcaches in vijf (of meer) landen en maak drie (of meer) earthcaches.

Link: Earthcache.org

Persoonlijke instellingen